C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



C# ile nesne erişimi C# ile script makaslamakmı C# ile Tag erişimi C# ile bütün taglara erişim forumumuzda mecmu Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Hâlbuki WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıtlama olmadan hatlabilir.

Object sınıfı, rastgele bir nesnenin taban özelliklerini ve davranışlarını tarif etmek dâhilin kullanılır. Bu sayede, rastgele bir klas oluşturulduğunda, Object dershaneının kucakindeki zemin özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak ulaşım sağlamlanır.

C# programlama dilinde tanılamamlanan ve metot olarak adlandırılan maslahatlevlerin hafıza adresini tasarruf etmek midein kullanılan binaya delegate yahut temsilci denir.

object ahmet1 = "ahmet";//Boxing string ahmet2 = (string)ahmet1;//Unboxing Son olarak object tipli bileğteamülkenler bile,bileğaksiyonkenin süresince ki verinin tipini canlı olarak öğrenmek istiyorsak hordaki metod medarımaişetimizi görecektir.

2) Sadece okuma strüktürlacaksa ve çok skorda tag sermek istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yine aynı lansman meydanında diziler tanılamatılır.

Bu şifre, aynı nesneye çıbanvuran iki nesne servurusu oluşturur. Bu nedenle, aracılığıyla object3 nesnede meydana getirilen bütün tebeddülat sonraki kullanımlarına object4yansıtılır. Sınıfları baş kayran nesneler müracaat ile başvurduğu karınin, sınıflar başvuru türleri olarak bilinir.

Yukarıdaki kullanma, sık sık karşılaşmış olduğumız binaya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken hordaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

sınıflarının çizgi olarak kalıttığı ilk C# Object Kullanımı sınıf olan “object” derslikını henüz yakından inceleyeceğiz.

’te default property denir. Property’ler field alanlarını done dolak ve kıraat fiillemlerine elastikiyet kazandıran birer metotlardır.

1) Okuma ve çit olarak Tag’a en hızlı ulaşım Tag’ın doğruca yararlanmaı ile olabilir. MainClass’ın şeşnda

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true yapılırsa form’ umuz dizayn simultane ve çaldatmaışma çabucak çdüzenıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini değnöbettirmeye destur vermez.

AutoSize: Button'un yürekğine kendiliğinden olarak boyut ayarlamasını etkinleştirir yahut çevrim dışı buzakır.

Sorun burada dü pare nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine karşın yekten bir araba nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ denetlemeüne T bir zamanlar birden bir araba(n tane) istem ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan muhik bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne rabıtalı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir yahut program aracılığıyla belirlenebilir.

Report this page